top of page

ONYCHOPLASTIE - NAGELREPARATIE / NAGELREGULATIE / KUNSTNAGEL

Nagelreparatie is een manier om uw beschadigde nagel te laten herstellen. Bij deze techniek wordt de natuurlijke nagel gedeeltelijk door een kunstnagel vervangen.  Dit kan bv. bij een nagelverlies of het weghalen van aangetaste (schimmel)nagel, een blauwe nagel, een ingegroeide of beschadigde nagel, een psoriasisnagel, een slecht groeiende nagel enz. De nagelreparatie wordt in al deze gevallen toegepast  om het nagelbed te beschermen. Dit kan bv. met nagelrepair gel zodat er geen verder besmetting kan plaatsvinden. Daarnaast wordt deze techniek ook toegepast om zwakke nagels te versterken, om vervormde nagels te corrigeren en ook om het esthetisch uitzicht te verbetern na een traumanagel. De aangetaste of verkleurde stukjes nagel worden eerst weggenomen. Ingeval van schimmelnagels vindt er eerst een pedicurebehandeling plaats vooraleer de gelnagel(s) kan/kunnen worden geplaatst. Bij een gebroken of gescheurde nagel kan vaak direct een gelnagel worden opgezet.

Wanneer de  nagelreconstructie geplaatst wordt, kan de de natuurlijke nagel onder deze reconstructie gewoon kan verder groeien. De reconstructie geeft vorm aan de nieuwe nagel en voorkomt het invallen van het nagelbed. Dankzij de Nail Repair Gel van Gehwol kunt u in korte tijd een beschermende en zeer natuurllijk ogende reconstructie op bijna elke probleemnagel plaatsen op voorwaarde dat er nog 1/3 van de natuurlijke nagel aanwezig is. Dankzij de schimmelwerende werkstoffen is deze gel uitermate geschikt voor teennagels. Een nagelreconstructie voor een teen- of vingernagel is vaak niet enkel esthetisch maar ook medisch verantwoord.

Onychoplastie - Nagelreparatie / Nagelregulatie / Kunstnagel: Diensten

Naast het esthetische apect, is het ook belangrijk dat de nagel correct en pijnloos teruggroeit en dat het in de sok of schoen niet storend wordt.  Nagelreparatie zorgt ervoor dat u de oorspronkelijk gevormde nagelwallen blijft behouden maar voorkomt ook dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Er moet wel aan een aantal criteria voldaan worden om deze geavanceerde techniek te kunnen toepassen, criteria die te maken hebben met zaken zoals bv. de huidconditie en de stand van de voet. De reparatie kan zowel met een acryl nagel als met een soft nagel.

De acryl nagel is een kunstnagel die hard wordt. Als de gewone nagel groeit, "groeit" de kunstnagel mee en moet dan bijgevijld worden. Voordelen: geeft goed steun en is gladder. Nadelen: niet poreus; geeft soms teveel druk; kan schimmels stimuleren als er vocht onder komt; kan niet worden geknipt.
De acryl nagel wordt toegepast bij kleine beschadigingen van de nagelplaat, bijvoorbeeld in het geval van een likdoorn onder de nagel.

De soft nagel is zoals de naam zegt een zachte nagel en wordt veelal toegepast wanneer een acryl nagel teveel druk geeft. De substantie is schimmeldodend en dus uitermate geschikt voor gevallen waarbij een deel van de nagel is afgebroken of weggefreesd in verband met een schimmel-infektie. Voorwaarde is dat zeker een derde deel van de nagel nog gezond moet zijn om verzekerd te zijn van een goede aanhechtingsplaats. Voordelen: geen druk; poreus; schimmeldodend; kan geknipt worden. Nadelen: minder glad; geeft minder steun aan de nagelwal waardoor huid omhoog kan komen.

Onychoplastie - Nagelreparatie / Nagelregulatie / Kunstnagel: Diensten
Onychoplastie - Nagelreparatie / Nagelregulatie / Kunstnagel: Pro Gallery
bottom of page