top of page
mama_edited.jpg

WIE BEN IK?

Uw professionele pedicure waar u kunt op vertrouwen !

Mijn naam is Gerda Gasia. In september 2018 begon ik aan de cursus Gespecialiseerd Voetverzorg(st)er binnen het CCV-traject bij Syntra Hasselt en dit in een voltijdse dagopleiding. In juni 2019 behaalde ik mijn diploma.

Naast het volledige pakket van de voetverzorging, in al zijn facetten, omvatte deze voltijdse dagopleiding ook een gedeelte Business Skills om ons als toekomstig zelfstandige vertrouwd te maken met het ondernemersschap en om ervoor te zorgen dat we over voldoende ondernemingsgeest beschikken om de uitdaging van een zelfstandig beroep aan te gaan.

Als gespecialiseerd voetverzorg(st)er sta ik in voor de eerstelijns voetverzorging met name het voorkomen en behandelen van huid- en nagelaandoeningen. Hierbij denk ik dan vooral aan het verwijderen van eelt, het behandelen van ingegroeide nagels, kalknagels, likdoorns, schimmelnagels, kloven en andere pijnlijke aandoeningen. Het geven van professioneel schoenadvies, lichaamshouding en voethygiëne behoort eveneens tot mijn taken. Daarnaast heb ik mij ook een aantal gespecialiseerde technieken eigen gemaakt zoals orthonyxie (maken en aanbrengen van nagelbeugeltjes om het ingroeien van nagels of druk in de nagelwallen te voorkomen), orthoplastie (het maken van ortheses die zowel corrigerend als protectief kunnen gebruikt worden om druk en wrijving tussen de tenen tegen te gaan) en onychoplastie (kunstnagelfragmenten maken en plaatsen, nagelregulatie en/of nagelreparatie). Tijdens ons opleidingstraject leer je ook met de juiste mesjes en tangen werken en kan je meerdere soorten verbanden aanleggen.

Daarnaast beschik je als gespecialiseerd voetverzorg(st)er tevens  over een ruime kennis van de anatomie, pathologie,fysiologie en hygiëne van de voet om bij (ernstige) medische problemen eventueel door te verwijzen naar een arts, dermatoloog of podoloog.

Met andere woorden, als gespecialiseerd voetverzorg(st)er verlos je klanten van al de ongemakken die ze aan hun voeten ervaren en stel je ook al het mogelijke in zijn werk om deze te voorkomen.

Tijdens onze opleiding werden alle vaardigheden praktijkgericht aangeleerd en via  tussentijdse praktijkevaluaties werden de leervorderingen opgevolgd. Op het einde van het volledige traject werd een praktische eindproef afgelegd, waarbij alle aangeleerde competenties aan bod kwamen.

Al de opgedane kennis moet toegepast kunnen worden in de praktijk, zodoende dat uitgevoerde acties correct worden uitgevoerd en voldoende beredeneerd en onderbouwd zijn.

Daarnaast volg ik op regelmatige basis ook bijscholing over specifieke voet- en nagelaandoeningen en speciale technieken om op  de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen en om u zodoende steeds te voorzien van de beste zorgen. Samen met u zoek ik de gepaste oplossing voor elk van uw voet en/of nagelprobleem. Hoge kwaliteit in mijn vak en tevredenheid bij mijn cliënteel zijn voor mij van zeer groot belang. Kortom wil je je voeten laten verzorgen en verwennen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Door het lezen van vakbladen en boeken over voetverzorging evenals door het bezoeken van vakbeurzen en congressen, blijf ik op de hoogte van het aanbod en de innovaties inzake materiaal en technieken voor de medisch pedicure. 

Vele mensen zeggen zomaar “volledig onterecht” pedicure tegen een gespecialiseerd voetverzorger!

Voor mensen die met het jargon vertrouwd zijn en ook daadwerkelijk in het vak zitten is het onderscheid tussen een (esthetisch) pedicure en een gespecialiseerd voetverzorger duidelijk.

Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Daar waar de schoonheidsspecialiste zich beperkt tot esthetische voetverzorging, staat de gespecialiseerd voetverzorger in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. De gespecialiseerd voetverzorger maakt komaf met eeltpitten, eeltplekken, ingegroeide nagels, kalknagels, schimmelnagels, kloven en andere pijnlijke aandoeningen.


De nadruk ligt bij de gespecialiseerde voetverzorging op:

- preventief: het voorkomen van voetaandoeningen

- curatief: het niet-invasief behandelen van nagel - en huidaandoeningen van de voet

- adviserend: betreffende  optimale hygiëne en voetcomfort.

 

Wist je dat indien uw voeten pijn doen, je gehele lichaamshouding ongemerkt verandert, waardoor er nek- of rugklachten kunnen ontstaan? Eelt, likdoorns, ingegroeide nagels en kloven kunnen veel pijn en ongemakken geven Gezonde en pijnloze voeten maken het leven een stuk plezieriger! Gun uw voeten daarom zeker de aandacht die ze verdienen en maak tijdig een afspraak bij “Happy Feet Hoegaarden”. Geen enkele voet is hetzelfde en daarom wil ik u als gespecialiseerd voetverzorger (medische pedicure) de beste behandeling geven. Jouw voeten, mijn zorg !

Ik ben tevens lid vvan de Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers (BVV).

uw voeten

mijn passie 

uw welzijn

Wie ben ik?: Over mij
bottom of page